Jyrkät katot

Jyrkkä katto - tärkein julkisivu

Jyrkillä katoilla käytettäviä bitumikatteita ovat bitumikattolaatat, kolmiorimakate ja tiivissaumakatteet. Bitumikatteet soveltuvat erityisesti monimuotoisten kattojen tekemiseen helpon työstettävyytensä ja tiiveytensä vuoksi. Bitumikatteen muita etuja ovat muun muassa keveys ja äänettömyys.

Bitumikatteiden suositeltavat vähimmäiskaltevuudet.

Kolmiorimakate, perinteinen ilman aluskermiä 1:3
Kolmiorimakate, aluskermillä 1:10
Kattolaattakate (palahuopa), aluskermillä 1:5
Tiivissaumakate 1:10-1:80

Katon merkitys viidentenä julkisivuna korostuu silloin, kun kaltevuus lisääntyy. Hyvin jyrkkä monimuotoinen katto saattaa olla rakennuksen julkisivusta yli puolet, jolloin se korkean sijaintinsa vuoksi saattaa olla hallitseva osa koko rakennusta.

Jyrkillä katoilla käytetään pääosin katemateriaaleja, jotka luokitellaan niin sanotuiksi epäjatkuviksi katteiksi. Epäjatkuvia katteita ovat kaikki katteet, joiden saumat eivät kestä vedenpainetta, joten niitä voidaan käyttää vain katoilla, joissa on ulkopuolinen vedenpoisto.

Jyrkällä katolla voidaan käyttää myös tiivissaumakatteita, jotka eivät tarvitse aluskatetta tai aluskermiä. Tiivissaumakate voidaan asentaa käyttäen kylmä- tai kuumaliimausta tai niin sanottuja itseliimautuvia bitumikermejä.

Kattolaskuri jyrkille katoille: http://www.kattolaskuri.fi/#/